Recent concerts

We are thrilled with this review from our recent concert in the Veur Klassiek series in Leidschendam, published in Vlietnieuws.

Donderdag 14 november jl speelde het Aleida ensemble in de Dorpskerk in Leidschendam. Het was luisteren op het puntje van je stoel. Luisteren naar warme muziek gemaakt op poëzie, gebracht in een behaaglijke kerk door vier uitstekende jonge musici… De instrumenten samen met de zang zorgden voor een unieke muzikale klankkleur.  
Voor de pauze speelde het ensemble werk van Ravel, van Hahn en Vierne. Ondermeer muziek op gedichten van Victor Hugo en Verlaine. En een compositie van Milhaud op een gedicht van Rimbaud. “To a child dancing in the wind” is een gedicht van W. B. Yeats. John Tavener componeerde de muziek op dit gedicht. Na de pauze prachtig gebracht door het ensemble. De musici speelden geconcentreerd en met liefde. De sopraan maakte optimaal gebruik van de akoestiek van de kerk. Ieder instrument kwam volledig tot zijn eigen recht. De luisteraars waren muisstil en genoten van deze verstilde muziek van Tavener. Waarin Ierse volksmuziek door klonk. De staande ovatie was verdiend.

We had a wonderful time performing a mixture of our French project and Tavener’s To A Child Dancing In The Wind in Abcoude, Utrecht (Het Muzieklokaal), Leidschendam, and Den Haag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *